حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

دلایل خراب شدن ماست خانگی | چند ترفند ساده برای حفظ سلامت ماست

  • کد خبر: ۱۷۳۵۶۹
  • ۲۰ تير ۱۴۰۲ - ۰۲:۴۶
دلایل خراب شدن ماست خانگی | چند ترفند ساده برای حفظ سلامت ماست
بسیاری از خانم‌ها علاقمند هستند به جای تهیه ماست از فروشگاه‌ها، خودشان در خانه ماست تهیه کنند، اما در برخی از موارد در تهیه ماست با مشکلاتی روبرو می‌شوند. با چند ترفند ساده می‌توان از درست کردن یک ماست خانگی سالم مطمئن شد.

به گزارش شهرآرانیوز، ماست از لبنیات مفید و سرشار از کلسیم است که متخصصان خوردن روزی یک یا دو پیاله ماست کم چرب را در برنامه غذایی برای پیشگیری از پوکی استخوان توصیه می‌کنند. بسیاری از خانم‌ها هم علاقمند هستند این محصول پرطرفدار را در خانه تهیه کنند. اما در اکثر مواقع پس از درست کردن آن با مشکلاتی از قبیل سفت شدن، ترش شدن و یا بریده بریده شدن ماست مواجه می‌شوند.

اما راه حل این مشکلات چیست؟ با ادامه این مطلب همراه شوید.


نکته مهمی که باید برای تهیه ماست در خانه در نظر داشته باشید آن است که از شیر پرچرب استفاده کنید، زیرا هرچه چربی شیر بیشتر باشد ماست سفت تری خواهید داشت.

دلایل شل بودن یا آب انداختن ماست‌

دمای شیرتان مناسب نیست و یعنی یا داغ بوده یا به احتمال بیشتر سرد بوده. حرارت شیر باید به حدی باشد که انگشت شما را نسوزاند؛ در صورتی که سرد باشد ماست خوب نمی‌بندد.

علت دوم می‌تواند کم زدن مایه ماست باشد، پس در اندازه گیری شیر و ماست دقت کنید.

دلیل شل شدن ماست، پایین بودن مواد جامد شیر است.

اگر ماست زود از گرمخانه خارج شود یا قبل از سرد شدن کامل تکان بخورد یا قاشق در آن وارد شود مانع بسته شدن کامل ماست شده و ماست آب می‌اندازد

اگر مایه ماست کم چرب باشد ماست شل خواهد شد.

استفاده از شیر نا مناسب؛ برای این که ماست بگیرد، شیر باید پاستوریزه و فاقد آنتی بیوتیک و بار میکروبی و میزان مواد جامد آن در حد نرمال باشد.

چه کنیم تا ماست سفت‌تری داشته باشیم؟

ماست بعد از اینکه مایع می‌زنید اصلا نباید تکان بخورد. برای مایع زدن از ماست سفت و پرچرب استفاده کنید. اگر می‌خواهید ماست سفت شود بهتر است شیر را در دمای ملایم به میزانی حرارت دهید که حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد آب شیر تبخیر شود و مواد جامد آن افزایش یابد. دلیل شل شدن ماست، پایین بودن مواد جامد شیر است.

شیرخشک هم برای بالا بردن ماده خشک در شیر به منظور سفت شدن بافت ماست استفاده می‌شود. ماست را در ظرف شیشه‌ای بزنید تا کمتر آب بیاندازد و سفت‌تر شود.

برای این که ماست سفتی داشته باشید، ابتدا باید شیر را به نقطه جوش برسانید. پس از قل خوردن شیر، سریعا دمای شعله را کم کنید و حدود ۲۰ دقیقه در دمای معمولی (مثلا ۷۰ درجه سانتی گراد) حرارت دهید. وقتی شیر به دمای جوش رسید، آن را یکبار هم بزنید.

یک علت آب انداختن ماست گرما خوردن زیاد شیر است؛ بنابراین توصیه می‌کنیم یک پارچه تمیز را بر روی درب ظرف بگیرید تا از ورود حشرات و میکروب‌ها جلوگیری کرده باشید.

قبل از حرارت دادن شیر و اضافه کردن مایه ماست، اگر دوست دارید یک ماست سفت داشته باشید، کمی نمک یا شکر را با مایه ماست کاملا مخلوط کنید. اگر از این مواد استفاده کردید، شیر را طولانی‌تر از قبل حرارت دهید.

اگر ماست ما آب انداخت چه کنیم؟

اگر ماستتان آب انداخت می‌توانید با یک دستمال تمیز آب آن را بگیرید.

ظرفتان را داخل یک ظرف پر از آب در حال جوش قرار بدهید و اجازه دهید چند دقیقه بجوشد.

اگر ماست نگرفت و همچون شیر آبکی بود کمی آن را حرارت دهید و به میزان مشخص به آن قرص پنیر بیفزایید که پنیر آن بسیار خوشمزه خواهد شد.

آب ماست را دور نریزید، چون آب ماست همان سرم شیر است و ارزش غذایی فراوانی دارد و سرشار از پروتئین‌های محلول و ویتامین‌های گروه B است.

توصیه

در صورت اضافه کردن نمک به ماست برای سفت شدن آن، اگر ماستتان شور شد آنرا داخل یک کیسه‌ی پارچه‌ای تمیز بریزید و سر کیسه را ببندید، سپس از جایی آویزان کنید تا آب اضافی آن گرفته شود پس از انجام این کار اگر بازهم شور بود میتوانید هنگام مصرف با کمی آب رقیق کنید.

دلیل ترش شدن ماست

اگر دمای شیری که داخل آن مایه ماست زده ایم زیاد باشد می‌تواند ماست ترش شود یا اگر شیر مدت زمان بیشتری در دمای گرمخانه بماند ترش می‌گردد.

اگر مایه ماستی که به شیر می‌زنیم تازه نباشد و زیاد باشد ماست ترش می‌شود.

اگر روند سرد شدن ماست در یخجال به کندی صورت گیرد ماست ترش خواهد شد.

ترشی ماست از نظر تغذیه‌ای به جذب کلسیم کمک می‌کند.

دلیل شیرین شدن و بی مزه گی ماست

اگر شیر برای مایه زدن دمای پایینی داشته باشد.

اگر دمای گرمخانه پایین باشد و یا ماست مدت زمان کمتری در دمای گرمخانه بماند ماست شیرین و بی مزه شود.

اگر مایه ماست تازه باشد احتمال این که ماست شیرین شود زیاد است.

چرا ماست رویه نمی‌بندد؟

اگر شما برای مایه زدن ماست را با کمی شیر مخلوط نموده بعد داخل شیر بریزید، ماست رویه نمی‌بندد.

منبع: وب گاه نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->